Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων πραγματοποίησε στις 24 Ιανουαρίου 2020 την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση- κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Intercontinetal.

Ο κ. Σημαντωνης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις του ελληνικού shortsea εστιάζοντας στα θέματα της εθνικής νομοθεσίας και των στρεβλώσεων  που δυσχεραίνουν τη καθημερινή διαχείριση του ελληνικού στόλου, του υψηλού κόστους λειτουργίας καθώς και στα κίνητρα που χρειάζεται να δοθούν προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο κλάδος και να καταστεί ανταγωνιστικός και βιώσιμος.DIO_9583

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑΝΠ κ. Κυριαζόπουλος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σχέση συνεργασίας με την Ένωση καθώς και τις προσπάθειες από πλευράς υπουργείου για την βελτίωση της ελκυστικότητας του περιβάλλοντος λειτουργίας του shortsea.

Αντίστοιχα,  ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, αναφέρθηκε στην ναυτιλία και τον τουρισμό, ως τους δυο κλάδους της ελληνικής οικονομίας που στήριξαν τη χώρα στη περίοδο της κρίσης, σημειώνοντας την ανάγκη δημιουργίας στενότερων συνεργιών μεταξύ των δύο δραστηριοτήτων, προκειμένου να αξιοποιηθεί το σημαντικό πλεονέκτημα της γεωγραφίας της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος  ΝΕΕ κ. Πατέρας εστίασε στη σχέση συνεργασίας μεταξύ Επιμελητήριου και ΕΕΝΜΑ, σχετικά με την ανάδειξη θεμάτων και την υποστήριξη προτάσεων πολιτικής και εφαρμογής. Περαιτέρω, ο κ. Πατέρας ανέδειξε την  ανάγκη στήριξης του Maritime Hellas από το κράτος λόγω του μεγέθους της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας και της πολυπλοκότητας των σχέσεων του ναυτιλιακού οικοσυστήματος.DIO_9692

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της shortsea ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη και σημείωσε ότι η πολιτεία πρέπει να εστιάσει σε πολιτικές για τη βελτίωση της ελκυστικότητας της ελληνικής σημαίας καθώς και στην επίλυση χρόνιων αδυναμιών του κλάδου όπως η ναυτική εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ κ.Κορκίδης, ο οποίος υπογράμμισε την συμβολή της ναυτιλίας και ειδικότερα της shortsea στα παραναυτιλιακά  επαγγέλματα και την τοπική επιχειρηματικότητα..

DIO_9795 Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η απονομή του» Βραβείου Ναυτιλιακής Προσωπικότητας», το οποίο φέτος αποδόθηκε στον Πρόεδρο της Intercargo κ. Δ. Φαφαλιο  για την επιχειρηματική του δράση  αλλά και τη δραστηριότητα του στους διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς.

Ο κ.Φαφαλιός ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δ.Σ. και τον Πρόεδρο ΕΕΝΜΑ για την τιμητική βράβευση  τονίζοντας την αναγκαιότητα διαμόρφωσης κλίματος ομοψυχίας στην ελληνική ναυτιλία.

Επιπλέον, τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στο Λιμενικό Σώμα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Σώματος.

 

Τέλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η απονομή υποτροφιών του «Προγράμματος Υποτροφιών ΕΕΝΜΑ».

DIO_10254

Δείτε εδώ το φωτογραφικό υλικό.