Δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης για τη Θεσσαλία από την ΕΕΝΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ΕΕΝΜΑ, αντιλαμβανόμενοι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, πήραν την πρωτοβουλία της αποστολής ειδών πρώτης ανάγκης για την άμεση ανακούφιση της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου Φαρκαδόνας.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη περιοχή είναι ότι 85 πλημμυροπαθείς από τη Φαρκαδόνα φιλοξενούνται σε καταυλισμό με αντίσκηνα στο Γριζάνο Τρικάλων. Στήθηκαν στο γήπεδο του χωριού από τον Ελληνικό Στρατό 30 σκηνές ενώ άλλοι 100 πλημμυροπαθείς φιλοξενούνται μέσα στο χωριό.

 


Δωρεά σε Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. Κ.Λ. Βόλου

Ο κ. Στράτος Τσαλαμανιός, μέλος του ΔΣ της ΕΕΝΜΑ, μέσω των εταιρειών της οικογένειας Τσαλαμανιού,  Mylakis Shipping Agency και Seaven, συνεχίζοντας την ενίσχυση προς το Λ.Σ., προέβη, μαζί με την εταιρεία North Aegean Shops AE, σε δωρεά ενός πνευστού σύγχρονου σκάφους, με ραντάρ επιφανείας και δυνατότητα νυχτερινής περιπολίας, αυξάνοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αναβαθμίζοντας το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 

ΔΩΡΕΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ


 

Δωρεά σε Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ.

ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “SIRIOS SHIPMANAGEMENT CORP” – “SIRIOS CEMENT LTD”

Ο κ. Ν. Μπούκος, μέλος του ΔΣ της ΕΕΝΜΑ και εκπρόσωπος της εταιρείας “SIRIOS SHIPMANAGEMENT CORP” προέβη, ως δείγμα γενναιοδωρίας προς την πατρίδα μας, στην χορηγία συνολικού ύψους 20.000€ για τις ανάγκες πλωτών μέσων ΛΣ-ΕΛ. ΑΚΤ. (ΦΕΚ 1595 Β’/27-04-2020).

Η χορηγία αυτή προστίθεται στην προηγούμενη δωρεά του κ. Ν. Μπούκου δια της “SIRIOS CEMENT LTD”, ενός οχήματος TOYOTA RAV4, στις 24-12-2019 για την κάλυψη αναγκών του ΚΛΘ.

hcg

 


Δωρεά ΕΕΝΜΑ στο Λιμενικό Σώμα

hcg

Η υγειονομική κρίση που πέρασε η χώρα μας ανέδειξε τη συμβολή του κλάδου της ναυτιλίας, ο οποίος ως αρωγός των προσπαθειών της πολιτείας, υποστήριξε καθοριστικά το εθνικό σύστημα υγείας.

Παράλληλα όμως ανάλογης υποστήριξης και ενίσχυσης χρήζουν και άλλοι Δημόσιοι Φορείς και Οργανισμοί προκειμένου να εξακολουθήσουν να επιτελούν το έργο τους και να διατηρούν την επιχειρησιακή τους ικανότητα και μάλιστα σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό και πέραν των μεμονωμένων δωρεών των μελών της η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο του Λιμενικού Σώματος στη ναυτιλία, στη διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων και στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, ιδιαίτερα κατά τη περίοδο της πανδημίας προχώρησε στη δωρεά ύψους 28.000 ευρώ – όπως άλλωστε πράττει μέχρι σήμερα κατά περίπτωση – προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες 12 περιφερειακών Λιμεναρχείων και Πλωτών της παραμεθόριου (Σαμοθράκης, Μεγίστης, Τήλου, Αστυπάλαιας, Αγίας Μαρίνας, Λέρου, Λειψών, Κάσου, Διαφανείου Καρπάθου, Σύμης, Χίου και Σάμου)

Περισσότερα

 


 logo althaia

Η ΕΕΝΜΑ για τέταρτη συνεχή χρονιά υποστηρίζει το έργο της Εταιρείας Υποστήριξης Θεραπείας Αποκατάστασης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αλθαία», διοργανώνοντας την Χριστουγεννιάτική γιορτή του ιδρύματος για το 2018.

Κύριοι στόχοι του Αλθαία είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών διάγνωσης και θεραπείας ατόμων με ψυχικές ασθένειες, η επανένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον και η υποστήριξη των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους.

Η ΕΕΝΜΑ θα συνεχίσει την ενεργή υποστήριξη του «Aλθαία» και με άλλες δράσεις.


Προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού στο 2ο ΕΚ Γ Αθήνας

hat-

Η ΕΕΝΜΑ υποστηρίζοντας διαχρονικά τα λύκεια της χώρας μας προσπαθεί να καλύψει υλικοτεχνικές και άλλες ανάγκες των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαραίτητες  προϋποθέσεις και συνθήκες για τους μαθητές και μαθήτριες μας.  Φέτος, στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΝΜΑ προχώρησε στη προμήθεια εκπαιδευτικού και λοιπού εξοπλισμού απαραίτητων για την υλοποίηση των εργαστηριακών ασκήσεων, στο 2ο ΕΚ Γ Αθήνας (Αιγάλεω).

 


Υποστήριξη προγράμματος +Πλεύση

syblefsi

Η ΕΕΝΜΑ υποστηρίζει το έργο της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  +πλευση (σύμπλευση) η οποία στόχο έχει την ανάπτυξη δράσεων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων, πρωταρχικά, μέσω της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.

Επισκεφθείτε το Site

 


 

Υποστήριξη Πιλοτικού Προγράμματος Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015»

proteus innovation

Η ΕΕΝΜΑ στο πλαίσιο υποστήριξης της ναυτικής εκπαίδευσης ενίσχυσε το έργο της Κοιν.Σ.Επ «Πρωτευς Κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη». Το πρόγραμμα «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» στοχεύει να δώσει σε νέους και νέες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την θάλασσα και περαιτέρω να ταξιδέψουν και να εργαστούν σε ένα ιστιοπλοικό σκάφος για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» πραγματοποιήθηκε στο νορβηγικό εκπαιδευτικό ιστιοπλοικό «SØRLANDET», το οποίο είναι υπο τη προστασία του Νορβηγικού Υπουργείου Πολιτισμού, ως μνημείο ναυτικού πολιτισμού.

Επισκεφθείτε το Site

 


Υποστήριξη Econship 2015

header[1]

Η ΕΕΝΜΑ υποστηρίζει συστηματικά την επιστημονική κοινότητα και ενισχύει τις δράσεις των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΝΜΑ υπήρξε χρυσός χορηγός του συνεδρίου Econship 2015, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Χίο 24-27 Ιουνίου 2015,υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλιακών Οικονομολόγων με θέμα «“Shipping and Ports at Crossroads: Competition, Global Sourcing and Regulatory Challenges».

Επισκεφθείτε το Site

Η ΕΕΝΜΑ υποστηρικτής  του 6ο Ναυτιλιακού Συνέδριου της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών

Adelfotika_ydraion

Η ΕΕΝΜΑ υποστηρίζοντας το διάλογο στη Ναυτιλία ήταν χορηγός  του 6oυ Ναυτιλιακού Συνέδριου της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2015 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.  . Το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν «Πειραιάς και Ελληνική κρίση».

Επισκεφθείτε το Site

 


Η ΕΕΝΜΑ αρωγός των δράσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

apostoliki diakonia tis ellados

Η ΕΕΝΜΑ υποστηρίζει έμπρακτα τo φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας και τις δράσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος