ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ 2020

Ο κ.Δ Φαφαλιός παραλαμβάνει το βραβείο από τον Πρόεδρο ΕΕΝΜΑ κ. Χ. Σημαντώνη

Ο κ.Δ Φαφαλιός παραλαμβάνει το βραβείο από τον Πρόεδρο ΕΕΝΜΑ κ. Χ. Σημαντώνη

Το Βραβείο Ναυτιλιακής Προσωπικότητας 2020 απονεμήθηκε στο Πρόεδρο της INTERCARGO κ. Δημήτρη Φαφαλιό για την επιχειρηματική του δράση και τη σημαντική δραστηριότητα του στους διεθνείς οργανισμούς.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ 2019

Vraveio Naytiliakis Prosopikotitas 2019_2

Ο Προέδρος ΕΕΝΜΑ κ.Χ.Σημαντώνης παραδίδει το Βραβείο Ναυτιλιακής Προσωπικότητας 2019 στο Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη και στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Ε.Νταιφά

To Βραβείο Ναυτιλιακής Προσωπικότητας 2019 απονεμήθηκε στο Δήμο Πειραιά για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που υλοποιεί για την ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας και την ανάδειξη του Πειραιά σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο.

 

 


 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018

Το Βραβείο Ναυτιλιακής Προσωπικότητας 2018 απονεμήθηκε στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» για την σημαντική συνεισφορά του στην ναυτική εκπαίδευση, στη διάσωση της ναυτικής παράδοσης και στη προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ.Παναγιώτης Τσάκος παραλαμβάνει το βραβείο από τον Πρόεδρο ΕΕΝΜΑ κ. Χαράλαμπο Σημαντώνη

Ο κ.Παναγιώτης Τσάκος παραλαμβάνει το βραβείο από τον Πρόεδρο ΕΕΝΜΑ κ. Χαράλαμπο Σημαντώνη

 


 ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017

DIO_4364Το Βραβείο Ναυτιλιακής Προσωπικότητας 2017 απονεμήθηκε στο Παναγιώτη Ζαχαριάδη, Τεχνικό Διευθυντή της Atlantic Bulk Carriers για τη  συμμετοχή του στις εθνικές αντιπροσωπείες στον ΙΜΟ και ιδιαίτερα για τη καθοριστική του συμβολή στη βελτίωση των κανόνων κατασκευής των νηογνωμόνων (Goal Based Standards),τη συμμετοχή του στη μελέτη που ανέτρεψε την απόφαφη υποχρεωτικού διπλού τοιχώματος των πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου του ΙΜΟ,το ρόλο του στην ανάπτυξη του προτύπου Performance Standard for Protective Coatings του ΙΜΟ, ενώ στο πεδίο των περιβαλλοντικών κανονισμών, στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων προτείνοντας πρακτικούς και όχι γραφειοκρατικούς κανονισμούς.  Επιπλέον ο κ. Ζαχαριάδης είναι ένας από τους οκτώ ειδικούς παγκοσμίως που στελεχώνουν τη ναυτική επιτροπή της BIMCO, του μεγαλύτερου οργανισμού διαχειριστριών εταιρειών πλοίων, ενώ έχει εφαρμόσει καινοτομικές σχεδιάσεις σε συνεργασία με μεγάλα ναυπηγεία.


 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016

Vravefsi_varvitsiotis

Ο Προέδρος ΕΕΝΜΑ κ. Χ. Σημαντώνης παραδίδει το βραβείο στο κ. Μ. Βαρβιτσιώτη

Το Βραβείο Ναυτιλιακής Προσωπικότητας για το 2016 απονεμήθηκε στον τέως Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη λόγω της σημαντικής του  συνεισφοράς στην ανάδειξη της ΝαυτιλίαςΜικρών Αποστάσεων, καθώς υπό τη προεδρεία του υιοθετήθηκε η «Διακήρυξη των Αθηνών», η οποία αποτελεί τη βάση για τη περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή της Θαλάσσιας Πολιτικής της Ευρώπης μέχρι το 2020. Η «Διακήρυξη των Αθηνών» αποτελεί ορόσημο της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη ΝΜΑ καθώς αναδεικνύει την αναγκαιότητα της συστηματικής στήριξης της δραστηριότητας σε παν-ευρωπαϊκό επίπεδο και ταυτόχρονα αναγνωρίζει την ανάγκη ενίσχυσης της περιβαλλοντικής απόδοσης των πλοίων


ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ 2015

Από τον Ιανουάριο του 2015 η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων έχει θεσπίσει τον θεσμό των «Βραβείων Ναυτιλιακής Προσωπικότητας ΕΕΝΜΑ» με στόχο την ανάδειξη των προσωπικοτήτων της Ναυτιλίας οι οποίες μέσα από τις δράσεις τους, επιχειρηματικές και κοινωφελείς, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

simantonis-laskaridis

Ο Προέδρος ΕΕΝΜΑ κ. Χ. Σημαντώνης παραδίδει το βραβείο στο κ. Π.Λασκαρίδη

Το 2015 το βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Π. Λασκαρίδη τόσο για τη προσφορά του στην ναυτιλία και την πολύπλευρη επαγγελματική του δραστηριότητα όσο και για τη συμβολή του στην εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα μέσω των δράσεων του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη».