ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016

Vravefsi_varvitsiotis

Ο Προέδρος ΕΕΝΜΑ κ. Χ. Σημαντώνης παραδίδει το βραβείο στο κ. Μ. Βαρβιτσιώτη

Το Βραβείο Ναυτιλιακής Προσωπικότητας για το 2016 απονεμήθηκε στον τέως Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη λόγω της σημαντικής του  συνεισφοράς στην ανάδειξη της ΝαυτιλίαςΜικρών Αποστάσεων, καθώς υπό τη προεδρεία του υιοθετήθηκε η «Διακήρυξη των Αθηνών», η οποία αποτελεί τη βάση για τη περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή της Θαλάσσιας Πολιτικής της Ευρώπης μέχρι το 2020. Η «Διακήρυξη των Αθηνών» αποτελεί ορόσημο της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη ΝΜΑ καθώς αναδεικνύει την αναγκαιότητα της συστηματικής στήριξης της δραστηριότητας σε παν-ευρωπαϊκό επίπεδο και ταυτόχρονα αναγνωρίζει την ανάγκη ενίσχυσης της περιβαλλοντικής απόδοσης των πλοίων


ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ 2015

Από τον Ιανουάριο του 2015 η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων έχει θεσπίσει τον θεσμό των «Βραβείων Ναυτιλιακής Προσωπικότητας ΕΕΝΜΑ» με στόχο την ανάδειξη των προσωπικοτήτων της Ναυτιλίας οι οποίες μέσα από τις δράσεις τους, επιχειρηματικές και κοινωφελείς, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

simantonis-laskaridis

Ο Προέδρος ΕΕΝΜΑ κ. Χ. Σημαντώνης παραδίδει το βραβείο στο κ. Π.Λασκαρίδη

Το 2015 το βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Π. Λασκαρίδη τόσο για τη προσφορά του στην ναυτιλία και την πολύπλευρη επαγγελματική του δραστηριότητα όσο και για τη συμβολή του στην εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα μέσω των δράσεων του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη».