Συμμετοχή ΕΕΝΜΑ στην ημερίδα της Πρεσβείας της Νορβηγίας – Ναυτικών Χρονικών

Ν.Χ EMBASSYΤην Τρίτη 26/03/2018 τα Ναυτικά Χρονικά σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας διοργάνωσαν στη βιβλιοθήκη Λασκαρίδη, ημερίδα με θέμα «Analysing trends in marine technology, business models and strategies for the future». Στόχος  ήταν να αναδειχθούν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και η επίδραση τους στα υφιστάμενα επιχειρησιακά μοντέλα των ναυτιλιακών εταιρειών.

Την ΕΕΝΜΑ εκπροσώπησε η Β’ Αντιπρόεδρος κα Ε. Πετράκη η οποία συμμετείχε στο πάνελ «Technologies of the future: Electrification, LNG Fuel and Beyond».

Στο πλαίσιο της παρέμβασης της η κα Πετράκη αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις της προσαρμογής στους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, επισημαίνοντας  ότι το πρόβλημα για τα πλοία της shortsea ναυτιλίας είναι διττό, τόσο λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους τους όσο και λόγω των υψηλών επενδυτικών κεφαλαίων που απαιτούνται. Περαιτέρω η κα Πετράκη σημείωσε ότι η περιοχή της Μεσογείου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις Βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες, σχολιάζοντας την υποστήριξη και τα κίνητρα που παρέχουν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των νέων καυσίμων, εξέφρασε την ελπίδα να  είναι διαθέσιμα ώστε να επιτραπεί η απρόσκοπτη δραστηριότητα των μικρότερων πλοίων shortsea.

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο Senior Vice President του DNV GL Pierre Sames, o Director Advanced Maneuvering & Autonomy, Kongsberg Maritime, Lars Kristian Moen οι οποίοι παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα αυτόνομα πλοία, τον εξηλεκτρισμό των πλοίων και το LNG ως ναυτιλιακό καύσιμο. Στους πανελίστες επίσης συμμετείχαν ο Β. Τερζής, Managing Director Queensway, Χ. Χατζηγρηγόρης Managing Director, Almi Marine Management SA και  o Γ. Τεριακίδης Regional Business Development.