Συμφωνητικό Συνεργασίας υπέγραψαν ο νηογνώμονας DNV και η KAPPEL MARINE and DEEPWATER TECHNOLOGY (KMDTech), θυγατρική της Kappel Offshore and Marine (Kappel O&M), στην Σιγκαπούρη.

lng-carriersΤα LNG Carriers είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μεταφέρουν μέχρι και 7.500 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου σε δεξαμενές type C.

Μια βελτιστοποιημένη διαρρύθμιση του καταστρώματος για την μονάδα τροφοδοσίας LNG, αυξάνουν τη χωρητικότητα της εγκατάστασης και την απόδοση των πλοίων που μπορούν να λειτουργήσουν με Diesel και με LNG.

Παράλληλα, διαθέτουν class notation για bunkering, γεγονός που επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας LNG, εάν χρειαστεί.

Στα πλαίσια των δεδομένων αυτών, υπεγράφη η σχετική συνεργασία με γνώμονα την αναβάθμιση των δομών τροφοδοσίας LNG, με την έγκριση η εξέλιξη των designs LNG bunker πλοίων διαφορετικού μεγέθους που σχετίζονται με LNG κατασκευές.

Οι συμβαλλόμενοι θα οργανώσουν συζητήσεις με προμηθευτές, designers, κατασκευαστές πλοίων, πλοιοκτήτες και διαxειριστές, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η ζήτηση για LNG bunkering στην Σιγκαπούρη και αλλού, αφού εκτιμάται ότι η χρήση του LNG συνεχώς αυξάνεται . (2019, 0,3%, 2020, 23% και 2030, 10% του παγκόσμιου στόλου θα χρησιμοποιεί LNG)

 

Source photo: https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1467295/nees-sumfonies-uiothetisis-tou-lng-apo-ti-nautilia