Παρουσία της ΕΕΝΜΑ στο συνέδριο του Ε.Β.Ε.Π. για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στα κρουαζιερόπλοια και φορτηγά

Στην ημερίδα με στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην τροφοδοσία κρουαζιερόπλοιων και ποντοπόρων πλοίων που διοργάνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης Foodexpo το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, προσεκλήθη και μίλησε ο Διευθυντής της ΕΕΝΜΑ, κος Γεώργιος Βοζίκης.

Ο κος Βοζίκης αναφέρθηκε στα οφέλη και στις προϋποθέσεις για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού προϊόντος και των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ναυτιλία, επισημαίνοντας τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γραφειοκρατία.

 Η ΕΕΝΜΑ στα πλαίσια επίτευξης των στόχων της, ένας εκ των οποίων είναι η ανταγωνιστικότητα των Ελληνόκτητων πλοίων καθώς και η στήριξη των Ελληνικών επιχειρήσεων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία, στηρίζει την  προσπάθεια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την ανάδειξη του “Greek Cuisine on Board” και συμφωνεί με την προσπάθεια που καταβάλει το ΥΝΑ σε συνεργασία με τους Έλληνες πλοιοκτήτες πρωτοστατούντος του κ. Τσάκου, να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα από τα κατασκευαζόμενα στην Άπω Ανατολή Ελληνικά πλοία.

Στην παρουσίαση τονίστηκε ότι τα ελληνικά προϊόντα χρειάζεται να γίνουν ανταγωνιστικά και τα λιμάνια να γίνουν φιλικά (home port) για τα φορτηγά πλοία, δηλαδή οι διαδικασίες προσέγγισης να είναι ελκυστικές, αποφεύγοντας γραφειοκρατικές και άλλου είδους δυσκολίες (τελωνειακές, λιμ. Αρχών κ.λ.π.).  και τότε είναι σίγουρο ότι αρκετά από τα πλοία θα προσεγγίζουν τα Ελληνικά λιμάνια για να προμηθευτούν, πέρα των άλλων, τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα.