Νέα συνεργασία για τη χρήση βιοκαυσίμων σε ευρωπαϊκά πλοία μικρών αποστάσεων

202110130857138365-640x344Η εταιρεία GoodFuels, πρωτοπόρος στον τομέα των βιώσιμων βιοκαυσίμων, και η Unifeeder, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον πρώτο τους ανεφοδιασμό πλοίου με βιώσιμο βιοκαύσιμο στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής συνεργασίας, το containership «Elbsummer» εφοδιάστηκε με ένα μείγμα από 100% βιώσιμο βιοκαύσιμο και Marine Gasoil (MGO), προτού ξεκινήσει το ταξίδι του προς το Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Πρόκειται για τον πρώτο ανεφοδιασμό με βιώσιμο βιοκαύσιμο που πραγματοποιεί η Unifeeder σε συνεργασία με την GoodFuels, ενέργεια που ευθυγραμμίζεται με τη φιλοδοξία και των δύο εταιρειών να ελαττώσουν τις εκπομπές τους, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η GoodFuels παρέχει στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία βιώσιμα βιοκαύσιμα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους υπάρχοντες κινητήρες πλοίων χωρίς να απαιτούνται τροποποιήσεις στον κινητήρα ή στο σύστημα διαχείρισης καυσίμου, προσφέροντας άμεση μείωση των εκπομπών CO2 έως και κατά 90% και εξαλείφοντας σχεδόν πλήρως τις εκπομπές SOx.

Η Unifeeder, η οποία ανήκει στην πολυεθνική εταιρεία logistics DP World, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, έχοντας θέσει ως στόχο τη μείωση των ανθρακικών εκπομπών του στόλου της κατά 50% έως το 2040, και η συνεργασία της με την GoodFuels αποτελεί έναν άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Source: https://www.naftikachronika.gr/2021/10/13/nea-synergasia-gia-ti-chrisi-viokafsimon-se-evropaika-ploia-mikron-apostaseon/