γεύμα σπυράκη φωτόΗ EENMA, στο πλαίσιο των επαφών της με Ευρωβουλευτές, έχοντας ως στόχο την ενημέρωσή τους για τα θεσμικά και διαχρονικά προβλήματα του Shortsea Shipping, παρέθεσε γεύμα εργασίας σε μέλη και στελέχη της Ναυτιλιακής κοινότητας, στη Ναυτιλιακή Λέσχη, με κεντρική καλεσμένη την Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη.

Έγινε αναφορά στα πλέον βασικά θέματα της Ν.Μ.Α δίνοντας επιγραμματικά έμφαση στο απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο που επιβαρύνει κυρίως τα πλοία εσωτερικών πλόων, σημειώνοντας ενδεικτικά στην υποχρεωτική χρήση Ρυμουλκών και Πλοηγών σε λιμάνια στα οποία αυτά δεν διατίθενται, σε αντίθεση με τα άλλα Ευρωπαϊκά λιμάνια, καθώς και στην προβληματική εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Οδηγιών, όπως το υψηλό Φ.Π.Α στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, καθώς και η υποχρεωτική διάθεση και χρέωση καταλοίπων μετά την πρώτη διάθεση στο προηγούμενο λιμάνι και πολλών άλλων.

Από την πλευρά της, η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο οικονομίας, το οποίο προωθεί επιχειρήσεις που σέβονται το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας νέες μορφές ενέργειας, τονίζοντας την αναγκαιότητα να επεκταθεί και στις επιχειρήσεις της Ναυτιλίας.

Επιπλέον, η Ευρωβουλευτής, σημείωσε την ανάγκη αναδιαμόρφωσης του φορολογικού πλαισίου της χώρας για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, απονεμήθηκε στην κ. Μαρία Σπυράκη το βραβείο της «Ευρωβουλευτού της Χρονιάς» στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία, μία βράβευση την οποία η ΕΕΝΜΑ στήριξε, προτείνοντας στην Επιτροπή την υποψηφιότητά της, για το έργο που διετέλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας της.