Στις 10-14 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Βατούμι της Γεωργίας το Διεθνές Ναυτιλιακό Forum “Georgia International Maritime Forum 2018”.

gimf-2018

Η ΕΕΝΜΑ προσκεκλημένη της κυβέρνησης της Γεωργίας, συμμετείχε δια του Α’ Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Queensway Navigation Co. Ltd, κ. Βασίλη Τερζή, ενισχύοντας, δια της παρουσίας της, τον στρατηγικό ρόλο των συνεργασιών μεταξύ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών, για μια αποτελεσματική και βιώσιμη ναυτιλιακή βιομηχανία, ειδικότερα στη Μαύρη Θάλασσα και την Μεσόγειο, που αποτελούν την shortsea ναυτιλία.

Ο κος Τερζής απεύθυνε χαιρετισμό κατά την εναρκτήρια ημέρα του Forum και είχε σημαντικές επαφές με αξιωματούχους της ναυτιλίας ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας, κος Mamuka Bakhtadze, ο Γενικός Γραμματέας του IΜΟ κος Kitack Lim, ο Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κος Karmenu Vella, o Director-General for Waterways and Shipping (BMVI) of Federal Republic of Germany κος Reinhard Klingen, o Chief Executive of Maritime and Port Authority of Singapore (MPA) κος Andrew Tan, o Director International Oil Pollution Compensation Funds (IOPC) κος José Maura, κ.α.

Επίσης, συμμετείχε σε Business to Business συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας της Γεωργίας κο Giorgi Kobulia, στο οποίο συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας και συνεργασίας με την Κυβέρνηση της Γεωργίας.