PRESS CONFERENCE POSEIDONIA 2016Περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες θα δώσουν το «παρών» στα Ποσειδώνια 2016, που ανοίγουν τις πύλες τους τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, για μία εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας τα πιο διακεκριμένα στελέχη του κλάδου της ναυτιλίας από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες στο πλαίσιο της έκθεσης-θεσμού.
Συνολικά περίπου 20.000 επισκέπτες αναμένεται να περιηγηθούν στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε δεύτερη χρονιά και διακινεί περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου. Τα Ποσειδώνια έχουν πλέον αναγνωριστεί παγκοσμίως ως η βασική πλατφόρμα επικοινωνίας της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας με την Ελληνική Ναυτιλία, η οποία ελέγχει περίπου το 20% της χωρητικότητας του παγκόσμιου στόλου.
Με αύξηση του εκθεσιακού χώρου που υπερβαίνει το 15% και συνολική έκταση που ξεπερνά τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα, καθώς και πάνω από 40 συνέδρια και νέα αθλητικά γεγονότα, τα φετινά Ποσειδώνια θα είναι τα μεγαλύτερα στη σχεδόν 50ετή ιστορία τους, όπως επιβεβαιώνεται από τους διοργανωτές της πιο σημαντικής ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο. «Η ανάπτυξη των Ποσειδωνίων είναι αποτέλεσμα της ικανότητας της Ελληνικής ναυτιλίας να προσαρμόζεται στις σύγχρονες προκλήσεις και να διατηρεί την ηγετική θέση στον κλάδο χάρη στον δυναμισμό, την επιχειρηματική οξυδέρκειά της και τη συνεχή αναβάθμιση και ανανέωση του προϊόντος της», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. κ. Θεόδωρος Βώκος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την έναρξη της 25ης έκθεσης των Ποσειδωνίων.
Για το πλήρες άρθρο: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=805084