Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων πραγματοποίησε στις 01/02/2019 την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδας, η οποία περιλάμβανε την απονομή του «Βραβείου Ναυτιλιακής Προσωπικότητας» και τις βραβεύσεις του «Προγράμματος Υποτροφιών ΕΕΝΜΑ» .

Ο Πρόεδρος κ. Σημαντώνης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου της  Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, εστιάζοντας στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και στις πολυάριθμες τροποποιήσεις νόμων και διατάξεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στη διάρκεια του έτους, οι οποίες δυσχεραίνουν το περιβάλλον λειτουργίας των πλοίων shortsea.

Περαιτέρω εστίασε στην αναγκαιότητα μίας ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής για την ανάπτυξη της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, ενώ άσκησε κριτική στη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τη πλευρά της πολιτείας. Τέλος, ο κ. Σημαντώνης ανάφερε ότι για την επίτευξη των στόχων για την ανάπτυξη του κλάδου είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, τονίζοντας τα αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης του ΥΝΑΝΠ και του ΝΕΕ σε θέματα που αφορούν στον κλάδο του shortsea.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. Τεμπονέρας, ο Πρόεδρος ΝΕΕ κ. Γ.Πατέρας, η ευρωβουλευτής Ν.Δ. κ.Βόζεμπεργκ και ο βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ κ. Λοβέρδος.

Το Βραβείο «Ναυτιλιακής Προσωπικότητας» για το 2019 απονεμήθηκε στο Δήμο Πειραιά για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που υλοποιεί για την ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας και την ανάδειξη του Πειραιά σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο. Το βραβείο παρέλαβαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον Πειραιά κα Ειρήνη Νταϊφά, οι οποίοι ευχαρίστησαν την Ένωση για την ιδιαίτερη τιμή της βράβευσης και αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες της στρατηγικής του Δήμου για την Γαλάζια Οικονομία.

EENMA_0231

Επιπλέον, τιμητική πλακέτα επιδόθηκε στο μέλος της Ένωσης κ. Άλκη Κορρέ – για την πολυετή δράση  και συμβολή  του ως μέλος του Διοικητικού Συμβολαίου της ΕΕΝΜΑ και Σύμβουλος Ευρωπαϊκών θεμάτων.

Τέλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή υποτροφιών του «Προγράμματος Υποτροφιών ΕΕΝΜΑ».

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες του ναυτιλιακού, πολιτικού και ακαδημαϊκού χώρου.